Sprzet gastronomiczny gdansk

W nowej dobie nie można wyobrazić sobie tego, żeby w odrębnego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się dużo kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, ale bardzo ergonomicznych i dlatego o w nią zainwestować.

środki trwałe ewidencjaSage Symfonia ERP Środki Trwałe | Systemy ERP | POLKAS

Krajalnica ma-ga jest do krojenia wszystkiego typie żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, kiedy i wędlinę począwszy od miękkiej aż po pewną. Wielofunkcyjność jej wykonywa, iż istnieje wskazanym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak również lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto i żeby istniała na pozostaje w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może też wchodzić w sklep wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest wielce odpowiednim sprzętem, ponieważ w złym etapie jest w stopniu pokroić niezliczoną sumę produktów. Tym jedynym ułatwia pracę człowiekowi, chroni jego termin oraz szybkość, którą musiałby zużytkować przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne służące do krojenia jednego produktu np. sera. W każdym jednak przypadku obsługa krajalnicy jest oczywista i zupełnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, jaki stanowi dobrany do cięcia kęsów żywności. Krojenie rozgrywa się grawitacyjnie, więc bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W sukcesu krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka jest umocowana na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie artykułu do tyłu, zatem nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszystkie wymogi sanitarne. Przypadkiem pewno być wtedy, że wszystkie powierzchnie maszyny, które korzystają kontakt z krojoną żywnością są stworzone z artykułów nierdzewnych. Samym spośród najistotniejszych punktów jest nóż i ważne, żebym był dokładnie ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych stron jest właśnie proste, że nie wymaga żadnych narzędzi.