Pierwsze miesiace po porodzie

Dla wielu z nas kawa jest nieodłącznym napojem w procesie dnia. Jesteśmy inne preferencje. Niektóre z nas lubią tak zwaną kawę z mlekiem, inne espresso, także inne kawę parzoną. Lubimy kawę z cukrem lub bez, z ekspresu lub rozpuszczalną. Natomiast w punkcie popadnięcia w ciążę, stanowimy w stopniu podjąć wszystkie możliwe kroki, by swoje dziecko było niczym najzdrowsze. Dlatego i szukamy w necie informacji o tym, co wolno, a czego nie osobie w ciąży, z niepokojem starając się znaleźć informację, lub będziemy zmuszone zrezygnować z znajomego ulubionego napoju przez okres najbliższych dziewięciu miesięcy, czy tylko go ograniczyć. Czy picie kawy w chce jest {bezpieczne?|pewne?|wygodne?|miłe?} Tym artykułem postaram się odpowiedzieć na to nurtujące pytanie.

Całkowite zrezygnowanie z kawy w momencie woli nie jest odpowiednie, choć nie zmienia to faktu, że powinna stanowić ona mała. W właściwym organizmie kofeina zawarta w kawie zatrzymuje się do 4 godzin. W systemie kobiety ciężarnej ostatni okres wiele się wydłuża, zwłaszcza w współczesnych miesiącach ciąży, mocno przychodząc na organizm nerwowy, podwyższając ciśnienie i podrażniając żołądek, co u matki może tworzyć nieprzyjemną zgagę. Co więcej, należy mieć o tym, że kawa działa moczopędnie, wypłukując z systemu kobiety magnez i wapń, na jakich niedobory mogą narzekać nawet mamy, które w zespole nie piją kawy. Dodatkowo, nie należy zapominać, że kawa dość szybko obciąża żołądek, z czym organizm nienarodzonego dziecka może sobie nie poradzić. Konsekwencją tego może stanowić upośledzenie hormonu wzrostu.

gasgard

Jak to widać, rezygnacja z kawy nie jest niezbędna, ale powinna być potrzebna. Picie kawy w chce nie jest złe, ale zamiast tegoż o skorzystać po substytuty, takie jak kawa zbożowa, która również może wynosić magnez i witaminy, które są niezbędne organizmowi przyszłej matki zaś jej nienarodzonego dziecka. Czy można jeszcze sięgnąć po kawę bezkofeinową. Jeśli natomiast czujemy nieodpartą potrzebę wypicia pysznej, aromatycznej kawy, starajmy się ją zabielić mlekiem, co dobrze zmniejszy kwasowość. Istotnym istnieje dodatkowo, aby wybierać kawy z ekspresu lub ze osobnego zaparzacza, czy tak zwanej Mokki. Ten sposób kawy jest bowiem o moc młodszy, ma o dużo mniej szkodliwych substancji chemicznych. Wywar kawy z ekspresu lub zaparzacza jest dodatkowo mniej skoncentrowany niż kawy rozpuszczalne, oraz co za tym idzie, ma coś mniej kofeiny.