Maszynka do miesa hendi 12

Wilk do mięsa więc nic dziwnego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które poddawane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje wykorzystanie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest wyraźnie szersza niż w gospodarstwie domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

https://www.grupa-wolff.eu/oferta/odkurzacze-atex/

Szeroki wybór wilków na zbytu kupi na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu okres na przygotowanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) również nie wymaga znacznego nakładu wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można szybko zdemontować, co daleko ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wpływa na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze stali nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka wartość wykonania decyduje o wysokiej odporności maszyny. Jak wszystkie dania brane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE bezpieczeństwa i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia stawia się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest łączone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacje od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W współzależności od rodzaju mięsa kojarzy się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można wyposażyć w nowe akcesoria, które zapewnią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To popularne urządzenie, dostępne w jasnych cenach, podawane w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę gdy w szybkich zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów a własnych ulepszaczy.