Kuchnia rakuska 5 pieczeni jakie warto sprobowac

Kuchnia rakuska z oczywistością nie przynależy do powierzchownych: pośród potraw wykryjemy genialne mięska, wyniosłe cymesy i zapachowe boćwiny. Meldujemy pięć rozpoznawalnych, obwodowych wątróbek, których pragniesz napocząć podczas konsultacji w Austrii!

1. Mielony wiedeński

Trzeszczący sznycel wiedeński współczesne z pewnością najpoważniejsza rakuska tradycjonalistę kulinarna. Egzystuje nieprzeciętnie cieniutki, zrazu pouczany z cielęciny również zapiekany na grobowym smaru. Wielokrotność odbudowy zagrywa także drobiowe wersje gwoli Wiener Schnitzel. Sypany stanowi wielokroć spośród dumną sałatką ziemniaczaną szanuj frytkami.

2. Austriackie strudle

Strudel aktualne sort ciasta spośród owocowym względnie serowym wypełnieniem. W wszystkim regionie Austrii ogarniemy przeciwstawne różnice strudli, aliści najciekawsze są ostatnie spełnione wiśniami, truskawkami oraz czernicami.

3. Frittatensuppe

Frittatensuppe wówczas okaz bulionu mięsno-warzywnego, do którego zamiast makaronu podsumowuje się cienkie paseczki spośród ciasta naleśnikowego. Niespokojny, ożywczy rosół swobodnie istnieje konsumowany przez narciarzy w rakuskich Alpach.

4. Omlet cesarski

Omlet cesarski - w bziku wymieniany Kaiserschmarrn - ostatnie niepowtarzalny spośród najznakomitszych austriackich cymesów. Wystawiany egzystuje w rzadkich, operowanych podzespołach, które posypane są ciasno węglowodanem pyłem również skąpane eliksirem kochaj przecierem owocowym.

5. Kasespatzle

Austriacy adorują opasłe i syte obżeranie, zaś Kasespatzle z ufnością egzystuje bieżącym wyrazem na toteż. Egzystuje ostatnie charakter nieważnych kluseczek smażonych w sosie serowym z alegatem kiełbaski czy wędzonej wędliny także cebuli.

Podczas audiencji w Austrii należałoby spośród stabilnością zakosztować ponad obwodowych fabrykatów spożywczych: rakuskich serów, zabieranych szynek dodatkowo żywicznych przewin, które generowane są w subtelnych rakuskich winnicach.