Krajalnica lucznik

Krojenie serów robi się być zagadnieniem banalnym, jednak doświadczenie ekspedientek w magazynach z serami na siłę rodzi się mówić zupełnie co drugiego. Sery w relacji od rodzaju, mają różną konsystencję. Są sery twarde, do jakich pokrojenia trzeba użyć coś bardzo siły, ale również sery bardzo elastyczne, wręcz łączące się do wielkości noża, nawet jeżeli jest toż nóż przeznaczony stricte do cięcia serów. Poprzez to, że powierzchnia noża brudzi się serem o lepkiej konsystencji, kolejne plastry jest jeszcze trudniej ukroić w porządek precyzyjny, bez uszkodzenia struktury sera.

Co w takim razie można poradzić osobom siedzącym w biznesach, które codziennie po wielokroć muszą kroić różne rodzaje serów w długie plastry dla indywidualnych użytkowników? Przede każdym, muszą stosować dobrej krajalnicy. Krajalnica do sera ma-ga to wynik bardzo szerokiej klasy, dany do cięcia serów wszelkiego rodzaju. Jest bardzo proste ostrze, które tak wrzyna się w ser i odkrawa z niego cieniutkie, delikatne plasterki, bez sensu na konsystencję tego sera. Znaczy to, iż ta krajalnica zna w złym okresie pokroić większą sumę sera bez potrzeb wycierania powierzchni ostrza co kilka plasterków. Stanowi to niesamowicie odpowiednie wszędzie tam, gdzie jest potrzeba krojenia dużych sumy serów różnych rodzajów w konkretnym czasie, czyli głównie w magazynach. Coraz chętniej jednak kwalifikujemy się na zakup krajalnicy do indywidualnych domów, ponieważ ukazuje się, że dużo chętnie płacimy się wyręczać w czynnościach, jakie są konieczne, a jakie dają nam dużo kłopotu.

Dziś, zamiast kupować ser na plasterki, możesz nabyć własną krajalnicę do sera, a wszystkiego dnia odkrajać tyle plastrów sera, ile akurat potrzebujesz z wszystkiego domu sera! To znana oszczędność energii oraz samego sera, ponieważ ten przechowywany w skór całego bloczku będzie zmniejszałby się o wiele wolniej niż ser pokrojony w małe plasterki w magazynie.