Kotlet schabowy bez bulki tartej

Tajemnicą idealnego schabowego, czy te kotleta wołowego, stanowi jego odpowiednia struktura. Oznacza to, że aby osiągnąć mięso nie tylko przydatne w smaku, ale także odpowiednio kruche, soczyste i wysmażone, trzeba przyznać mu odpowiednią grubość, albo jeszcze może - płaskość.

Zakup kotleciarki do ubijania mięsa nie jest przydatny w popularnym gospodarstwie domowym, w którym potrzeba roztłuczenia mięsa na kotlety zachodzi raz na chwila dni, ale jest to konieczny zakup do momentów gastronomicznych, w jakich codziennie przyrządza się wiele sztuk mięsa na kotlety.

Kotleciarka maga poświęcona jest do rozgniatania mięsa na idealnie płaskie, równo roztłuczone kotlety. Dzięki temu kotlet na pełnej swojej szerokości jest rozgnieciony na taką tąż grubość, co jest znacznie istotne podczas doprawiania i smażenia kotletów. W restauracjach, w których posługuje się dużo kotletów schabowych, bądź w przedsiębiorstwach garmażeryjnych, gdzie wydaje się gotowe kotlety schabowe w szerokiej miar każdego dnia, kotleciarka jest niezbędnym zakupem. To jednak tak inwestycja, gdyż dzięki temu elektrycznemu urządzeniu nie potrzeba angażowania do tłuczenia kotletów pracownika. Wystarczy włożyć kawałek mięsa w odpowiednie miejsce urządzenia, a po paru sekundach wyjąć go dokładnie roztłuczonego.

W gastronomii bardzo często uzyskuje się urządzenia elektryczne, które przyspieszają proces przygotowywania potraw dzięki ich bliskiej i sprawnej obróbce i rozdrobnieniu. Nie da się ukryć, że podczas wykonywania kotletów wiele czasu bierze nie tyle smażenie, pieczenie, czy gotowanie, lecz właśnie przygotowanie ciała do smażenia. Gdy kotletów do zbudowania jest wielu, wówczas warto skorzystać po urządzenie zaprojektowane specjalnie po to, by ułatwić nam pracę, i przyspieszyć cały proces przygotowywania potrawy dla własnej wygody.