Bitki wolowe przepis youtube

http://www.comarch-polkas.pl/oferta/wdrozenia-systemu-erp-comarch-cdn-optima/

Czy pewno być piękna smaczniejszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełny i jedzący kotlet schabowy usmażony na nagroda i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być dobrze roztłuczony - na końcu, by mięso broniło się delikatne, i po przysmażeniu kruche, i również nie tak szybko, by kotlet nie był za długi, inaczej wyda na soczystości. I w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić ciało w odpowiedniej grubości plasterki, a wtedy tłuc je tłuczkiem do mięsa, by uzyskało dobrą grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, jakim będziemy mogli sam sprawdzić jakość ubijanych kotletów. Jednak przy większej dawce kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo jak wykorzystujemy do nich mięso coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w zakładach żywienia zbiorowego, lub na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością płaci się tłuczenie kotletów ręcznie, bo można łatwo opaść z sił, ponadto tłuczek do mięsa jako urządzenie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego też, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w znaczącej sumie, lub z surowego mięsa, oszczędźmy sobie wielkości i zainwestujmy w dodatkowe urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo dostępna w obsłudze - wystarczy dać do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, natomiast pozostałym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na wszystkiej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby wszystkie swoje steki były rozbite równomiernie, łatwo i chętnie, toż nie posiada idealniejszego wyjścia, kiedy tylko kotleciarka do celu domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest zatem taki ważny koszt - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem dostępnym w obsłudze, w zajęciu w czystości, natomiast nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.